Dagindeling

8.00 -9.00 worden kinderen gebracht (eerder kan in overleg)

9.30  fruittijd

slapen voor degene die dat nodig heeft

10.00 activiteit

12.00 broodmaaltijd

slapen voor degene die dat nodig heeft

15.00 tussendoortje

15.30 activiteit

17.00- 17.30 Warme maaltijd voor kinderen vanaf 1 jaar. Om de rust tijdens het eten te bewaren voor de kinderen kan uw kind op dat moment niet worden opgehaald

18.00 ophalen

Dit schema is een indicatie van hoe de dag kan verlopen tijdens de opvang. De baby’s hebben hun eigen schema voor slapen en eten, waar rekening mee gehouden wordt. De oudere kinderen kunnen of een dutje doen of rustig een boekje lezen.

Voeding

Gastouderopvang Onder de Parasol biedt zoveel mogelijk biologische en seizoengebonden producten aan. Het broodbeleg en het avondeten zijn vegetarisch. Er zullen verschillende fruitsoorten en groentes worden aangeboden tijdens de vaste eet-momenten.
Zoet mag maar zeer beperkt, daarom wordt er melk tijdens de broodmaaltijd gedronken en water/ thee gedurende de dag.

Activiteiten

De activiteiten worden onderverdeeld in geplande activiteiten en vrij spel. Het kind moet kunnen kiezen wat hij/zij wil doen en wordt dan ook niet gedwongen. Het kan dus voorkomen dat aan het einde van het jaar het ene kind meer werkjes heeft dan het andere kind. Buitenspelen is niet alleen heel leuk maar draagt ook nog eens bij aan een goede fysieke ontwikkeling van kinderen. De gastouderopvang beschikt over een ruime tuin waardoor kinderen naar harte lust buiten kunnen spelen. In de tuin kunnen de kinderen fietsen, rennen op het grasveld, klimmen in een speelhuisje, van de glijbaan, schommelen en in de zandbak spelen. Tussen de activiteiten door zullen er ook voldoende rustmomenten zijn voor zowel de baby’s als de oudere kinderen. Er zullen ook uitstapjes gemaakt worden (dit in overleg met de ouders) in de zomer met de bakfiets naar bijvoorbeeld de bibliotheek, de supermarkt en de bio groente boerderij op de Wakkerendijk. Ook kunnen de kinderen in onze moestuin zien hoe je zelf groenten en fruit kunt kweken en leren ze door de aanwezige kippen ook om te gaan met dieren.

De overdracht

Ik vind het belangrijk dat de tijd genomen wordt voor de overdracht, zowel vanuit thuis naar de opvang als van de opvang naar thuis. Voor de baby’s wordt een schriftje bijgehouden waarin staat hoe hun dag verlopen is, wat en hoeveel zij gegeten en geslapen hebben. Dit kunt u op elk gewenst moment inzien. Wanneer het kind 4 jaar is en de opvang verlaat krijgt uw kind een map mee met alle knutselwerkjes en foto’s ter herinnering aan de tijd tijdens de opvang.